08-junioreiden sarja-avaus hellesäässä

14.06.2020

08-juniorit pelasivat kauden ensimmäisen turnauksensa helteisessä säässä Joensuun Koilispuiston tekonurmella 14.6.2020. Pojat pelaavat sarjaansa P12 kolmosessa, johon kuuluvat JuPSin lisäksi KuPS/JL08 Musta, JIPPO-j, OuPa, SuPa, Yllätys/valkoinen ja KuPS/JL08 Keltainen. Pelit pelataan puolikkaalla kentällä 8 vs 8 systeemillä.

Ensimmäisessä pelissä JuPS sai vastaansa KuPS/JL08 Mustan. Alku oli pojilla varovaista peliä, mutta kun Onni Lehikoinen täräytti avausmaalin seitsemän minuutin kohdalla, pojat saivat puhtia ja itseluottamista peliinsä. Toivo Halonen teki sarjauransa ensimmäisen maalin sopivaan paikkaan ja näin tauolle mentiin JuPSin johtaessa jo 4-0. Toinen puoliaika pelattiin KuPSin maalia. Joona Hyttinen viimeisteli lisäajalla loppulukemiksi huikeat 8-1. Miko Karttusella ei maalilla ollut tässä pelissä paljoa tekemistä muutamaa vaarallista tilannetta lukuun ottamatta. Muita maalintekijöitä pelissä olivat Ahti Boren, Veli Klemetti, Pietu Oksman ja Otto Salmi.

Toinen peli tiedettiin jo etukäteen haastavaksi, sillä vastustajana oli JIPPO-j. Peli sai harmillisen alun, kun vastustaja meni ensimmäisessä hyökkäyksessä saamansa kulmapotkun ansiosta johtoon. Peli oli JIPOLLE 3-0 jo kymmenen peliminuutin kohdalla ja juukalaisten peli näytti hetken ponnettomalta. Ensimmäinen puoliaika päättyi 4-0 vastustajalle. Toisella puoliajalla JuPS näytti saaneen lisää virtaa ja pojat pelasivat uskomattoman hienon erän! Heti erän alkuun juukalaiset saivat hieman onnekkaasti ensimmäisen maalinsa. Juukalaiset saivat tästä intoa ja pelin painopiste kääntyi sopivasti JIPON maalille. Otto Salmi teki ajassa 43 tasoitusmaalin 4-4. Juukalaiset osoittivat sinnikkyytensä ja tasapeli oli meille kuin voitto tässä tiukassa kamppailussa. Pelin maalintekijöinä olivat myös Veli Klemetti ja Ahti Boren. Maalilla tositoimissa torjui Pietu Oksman.